engine swap comparison chart..

discuss & share topics about maintenance, reparation, troubleshooting, or modification related to engine, electrical, or those under the hood that is related..
User avatar
badooy
Site Admin
Site Admin
Posts: 10093
Joined: Fri May 23, 2008 8:34 pm
Location: Bintaro - Semanggi - Cicaheum
Contact:

engine swap comparison chart..

Post by badooy » Thu Nov 06, 2008 1:02 pm

swap chart

Use the numbers and match with the note's below to find out if we can complete your swap. We only work on level 1, 2, and 3 swaps.

Level 1: engine should bolt in using stock Honda or Acura parts, with no modification to the car.

Level 2: engine will bolt in with the aid of a kit or custom fabrication.

Level 3: engine will bolt into the car only with the aid of a kit and modification to the car, may require additional clearance for the hood, modifying the cross members etc, likely to require welding of the motor mounts..

Level 4: chassis will require extensive custom modification to accept the engine.

DOK: Depending On Kit
swap chart.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
dhemilencok
GC Enthusiast
GC Enthusiast
Posts: 826
Joined: Thu May 22, 2008 7:19 pm
Location: naek angkot 1 kali turun depan rumah
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by dhemilencok » Thu Nov 06, 2008 3:36 pm

yu marriii
Image Image Image

User avatar
bowo_rockguitars
GC Noob
GC Noob
Posts: 143
Joined: Tue Jul 29, 2008 10:02 am
Location: Tangerang City
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by bowo_rockguitars » Sat Aug 15, 2009 3:54 pm

trensletin dong om :D
bowo_rockguitars
EF & EK JDM

User avatar
saitama
GC Whore
GC Whore
Posts: 4056
Joined: Thu Jun 26, 2008 11:49 pm
Location: AKDP Surabaya-Madiun
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by saitama » Sun Aug 16, 2009 11:50 am

maksudnya apa toh gw binun.......

User avatar
ariphrp
GC Whore
GC Whore
Posts: 5058
Joined: Thu May 22, 2008 10:06 am
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by ariphrp » Sun Aug 16, 2009 3:39 pm

maksutnya:
liat jenis mobil yang mau diswap engine-nya di tabel sebelah paling kiri.. terus kalo mau engine swap type mesin liat kolom berikutnya sampe paling kanan..
kode Level 1 artinya engine yang mau diganti pemasangannya gak ada modifikasi alias plek-jlegur-breeemmmm... :D
kode level 2 artinya kudu pake kit tambahan/dicustomize..
kode level 3 artinya selain harus pake kit tambahan juga kudu dimodifikasi cross member ato ngegembungin kap mesin supaya engine bisa masuk, bikin dudukan mesin.. dll
kode level 4 artinya chassis dah kudu di modifikasi supaya bisa nerima engine baru..

DOK (Depending On Kit) tergantung kit yang ada.. cukup sampe level 2 ato kudu sampe level 3
but why? = Kenape juga? maksudnya ngapain swap engine pake type di kolom ini.. cuma upgrade sedikit banget, ngapain juga? contohnya EF 4thGen mau diswap engine jadi D16A8/9.. ngapain juga? cuma naikin 100cc doang kan nggak ngefek banyak? ato Ferio 1996 mau swap pake engine ZC ngapain?

User avatar
krisnadew
GC Whore
GC Whore
Posts: 2370
Joined: Thu Jun 19, 2008 9:44 pm
Location: semarang-yogyakarta
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by krisnadew » Sun Aug 16, 2009 5:13 pm

siip,,sudah ditranslate om arip,,maturnuwun om,,maklum kuliah dulu bahasa bule nya dapet E,,ela-elo,,
jadi kalo ga mo repot swap engine ya pilih pilih kode 1 langsung bisa plug & play alias nemplok dng sempurna gitu yah,,

User avatar
ariphrp
GC Whore
GC Whore
Posts: 5058
Joined: Thu May 22, 2008 10:06 am
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by ariphrp » Sun Aug 16, 2009 6:50 pm

kira-kira begitu lah kalo manut tabel Oom Momod :D

User avatar
saitama
GC Whore
GC Whore
Posts: 4056
Joined: Thu Jun 26, 2008 11:49 pm
Location: AKDP Surabaya-Madiun
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by saitama » Mon Aug 17, 2009 6:16 am

mmmmm tengkyuuuuu...........

User avatar
kempoel888
GC Maniac
GC Maniac
Posts: 1164
Joined: Mon Sep 10, 2012 7:27 pm

Re: engine swap comparison chart..

Post by kempoel888 » Tue Jan 15, 2013 8:47 pm

Manteb nih...

User avatar
cutemaster
GC Enthusiast
GC Enthusiast
Posts: 700
Joined: Thu May 20, 2010 2:45 pm
Location: Cibinong - Bogor - Jambi
Contact:

Re: engine swap comparison chart..

Post by cutemaster » Wed Jan 16, 2013 8:30 am

nice share dan translate om....

but why...? ya udah, saya pake yg standart pabrikan ajah.... :D
D I Y ...... Lebih Asik daripada hanya Sekedar Ganti :P

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests